Cum transporți bicicletele cu mașina – modalități de exterior

A venit momentul ideal pentru plimbările în natură. Temperaturile sunt în creștere și acum este perioada în care tot mai multe persoane aleg să se bucure de plimbări, de drumeții sau de mici escapade și aventuri. Sporturile extreme de iarnă sunt înlocuite cu role sau biciclete. Preferatele tuturor.

Știm că uneori simți nevoia să ieși din cotidian, nu-i așa? Marile orașe sunt, deja, luate cu asalt de oamenii care se bucură de normalitate. Așa că pentru o doză bună de încărcare a bateriilor poți merge undeva departe de zumzete, numai tu cu bicicleta. Sau, de ce nu, împreună cu întreaga familie și cu bicicletele voastre. Dar pentru drumurile lungi și foarte lungi este nevoie să te deplasezi cu mașina, iar bicicletele sunt obiecte nu tocmai mici care să intre ușor într-un portbagaj. Cum le transporți pe toate? Ca răspuns la această întrebare, îți spunem că există mai multe suporturi pentru biciclete, dar te poți inspira de mai jos.

Cuprins

1.Modalități de transportare a bicicletei cu mașina

2.Avantajele și dezavantajele transportului bicicletelor cu mașina

1. Modalități de transportare a bicicletei cu mașina

Sunt câteva modalități de transportare a bicicletei cu mașina care sunt extrem de practice. Este posibil ca unele dintre ele să se potrivească mai bine decât altele pe mașina ta, însă te asigurăm că vei găsi cel puțin o modalitate sau două numai bune pentru tine:

  • Sus pe capotă folosind un suport de biciclete pe bare transversale – Prin utilizarea barelor transversale, transportul bicicletelor cu mașina se poate face în două feluri. Există suporturi care permit ambelor roți să rămână pe bicicletă (acestea fiind suporturile ce se prind de cadru), însă există și suporturi care necesită îndepărtarea roții din față a bicicletei, acestea fiind suporturile ce se prind pe furcă. Ultimele sunt cel mai des întâlnite.
  • În spatele mașinii folosind un suport de biciclete pe cârligul de tractare – Astfel de suporturi sunt de mai multe tipuri și modele. Unele pot fi adaptate chiar pentru a transporta mai multe biciclete. Ele permit transportul bicicletei cu mașina fără a scoate roțile acesteia. O mare parte dintre aceste suporturi au niște încuietori care permit suportului să stea fix, astfel ținând bicicletele în siguranță.

  • Suporturi pentru bicicletă care se prind pe haion - Aceasta este o opțiune bună pentru o plimbare ocazională, când nu ai nevoie de un suport permanent pentru a-ți transporta bicicleta.
  • Suport de bicicletă pe roata de rezervă (în cazurile în care roata de rezervă se află în spatele mașinii – cum este la mașinile 4x4) – Fiind montată chiar pe ușa portbagajului, suportul poate susține un număr maxim de 2 biciclete. Asta deoarece greutatea prea mare poate influența funcționarea normală a balamalelor ușii.

2. Avantajele și dezavantajele transportului bicicletelor cu mașina

Pentru fiecare dintre aceste modalități de a transporta bicicleta cu mașina există atât avantaje, puncte forte, cât și dezavantaje:

  • Suportul ce folosește barele transversale – În cazul acestuia, există trei mari avantaje: interiorul mașinii tale rămâne disponibil pentru pasageri și alte echipamente pe care le transporți, este cel mai stabil și sigur mod de a transporta bicicletele cu mașina și accesul la portbagaj este liber. Pe de altă parte, dezavantajele punctează faptul că este nevoie de un oarecare efort fizic pentru a monta bicicleta sus și, de asemenea, există riscul ca mașina să nu se mai încadreze să intre în zonele joase, cum ar fi un garaj.

  • Suportul ce se pune pe cârligul de tractare – Avantajul major al acestuia este că se montează foarte ușor și ai, în același timp, acces imediat la bicicletă. Totodată, se demontează foarte ușor, fiind ideal pentru persoanele mai scunde și oferă acces extrem de ușor în parcările închise sau chiar în spațiile înguste cum ar fi un tunel sau un pasaj subteran. Pe de altă parte, ca dezavantaj vorbim despre accesul limitat la portbagajul mașinii, nu pot fi prinse prea multe biciclete deoarece există riscul ca acestea să se frece între ele și să se deterioreze și, mai mult, este nevoie să ai o plăcuță suplimentară pe care să fie atât semnalizatoarele, cât și stopurile și numărul de înmatriculare. Asta deoarece legislația în România cere ca accesul la aceste lucruri să nu fie blocat în niciun fel.
  • Suporturile care se prind pe haion – În principiu, avantajele și dezavantajele seamănă cu modelul de suport anterior. Ca avantaje putem menționa faptul că se poate instala de către oricine, se dezinstalează la fel de ușor precum se montează și se poate păstra foarte bine în portbagaj deoarece se pliază foarte mult. Din punct de vedere al dezavantajelor, bicicletele sunt foarte expuse factorilor externi – de exemplu condițiile meteo – iar acestea se pot murdări foarte tare; este puțin blocat accesul la portbagaj și există riscul ca parcarea mașinii să se facă cu dificultate din cauza lungimii.
  • Suporturile pentru roata de rezervă – având în vedere faptul că situația este foarte asemănătoare cu cea a suportului de prindere pe haion, avantajele și dezavantajele acelea rămân valide și pentru roata de rezervă.

În concluzie, există aceste patru suporturi speciale pentru transportarea bicicletelor cu mașina, ele având avantaje și dezavantaje. Desigur, fiecare dintre ele este mai potrivit pentru un model de mașină sau pentru altul. Pentru a alege modelul potrivit, trebuie să ții cont de dimensiunile care se vor adăuga mașinii, greutate și accesul care va fi sau nu restricționat (la portbagaj, în parcări sau spații înguste). Cunoscând traseul pe care vrei să mergi sau pe care mergi cel mai des, vei putea face o alegere bună.

Sursa foto: Shutterstock.com, Freepik.com

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.