Tot ce trebuie sa stii despre carligele semidemontabile

Carligele de tractare sunt accesorii care ar trebui sa existe in arsenalul elementelor de siguranta pe care este bine sa-l aiba orice sofer prudent. Dovedindu-si utilitatea in situatiile in care este nevoie de remorcare, ele raman un element indispensabil pentru orice masina.

Carlige semidemontabile: caracteristici si avantaje

Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista trei tipuri de carlige demontabile, si anume: semidemontabile, demontbile automat cu maneta si demontabile vertical cu cheie. Dintre acestea, cele semidemontabile au avantajul de a se gasi la costuri foarte accesibile, reprezentand cea mai economica solutie de remorcare in scopuri personale. Desi au cel mai mic pret, produsele din aceasta categorie au un sistem facil de montare, respectiv demontare. Operatiunile sunt extrem de usor de realizat, cu ajutorul a doua suruburi.

Astfel, cuiul, adica partea care ramane vizibila din spatele masinii, poate fi demontat oricand, spre deosebire de situatia carligelor fixe, care sunt sudate. Aceasta caracteristica a carligelor semidemontabile aduce un mare beneficiu soferilor, deoarece in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana este interzis prin lege sa circuli cu carligul montat in cazul in care masina nu remorcheaza rulota, remorca, suportul de bicicleta sau orice alt tip de ansamblu pentru transport. Consecintele nerespectarii acestei legi sunt de ordin financiar, constand in plata unor amenzi foarte mari, dar implica totodata si retinerea certificatului de inmatriculare al autoturismului. Deocamdata, regula aceasta nu se aplica si in Romania, insa cu siguranta va fi adoptata in urmatorii ani. Calitatea este foarte importanta in alegerea unui carlig auto pentru ca, prin prisma scopului pentru care este folosit, el trebuie sa fie foarte durabil si sa asigure remorcarea in conditii de siguranta, pe tot parcursul calatoriei cu masina.

3 motive pentru care sa alegi carligele de remorcare din catalogul Auto-hak

1. Diversitate

Varietatea este cuvantul care descrie cel mai bine magazinul online Auto-hak. Cu doar cateva click-uri comanzi carligul auto care iti este necesar oricand. Carligele de remorcare pe care le poti achizitiona prin intermediul Auto-hak sunt de mai multe feluri: semidemontabile, demontabile automat cu clema, demontabile vertical cu cheie, demontabile cu flansa.

2. Calitate

Carligele de remorcare din oferta de produse Auto-hak satisfac standardele de calitate RAR si se incadreaza in normele europene, purtand garantia certificarii ISO 9001. Produsele comandate sunt livrate odata cu instructiunile de montaj si cu documentele care le atesta garantia. Calitatea este asigurata prin notorietatea producatorilor acestor carlige de remorcare.

3. Transport gratuit

Comandand de pe Auto-hak.ro, nu trebuie sa achiti costurile livrarii. Indiferent de suma totala a comenzii, transportul este gratuit in orice judet din tara.

 

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.