box-trailer.jpg

Optiunile pe care le ai, atunci cand vrei sa cumperi o remorca, sunt cu mult mai mari decat te-ai putea astepta. In functie de destinatia pe care vrei s-o atribui remorcii, poti alege dintr-o gama vasta de produse. Iti prezentam cele mai cunoscute tipuri de remorca si modurile in care le poti utiliza.

Remorca usoara

Acest tip de remorca auto usoara este cel mai des utilizata in activitatile de transport in regim personal. Pretul de achizitie foarte redus este principalul avantaj. Pe langa pret, utilitatea crescuta este un alt factor decizional atunci cand te gandesti sa-ti cumperi o remorca auto. Spre exemplu, ea imbina mai multe caracteristici, dupa cum urmeaza: rabatare obloane fata si spate, detasare obloane laterale, basculare manuala. Pe langa aceste caracteristi foarte importante, o putem accesoriza foarte usor cu obloane dublu inaltate, prelata si cadru metalic, suport motocicleta sau grilaje metalice tip cusca.

Remorca carosata

O poti folosi in orice fel de activitate, dupa bunul plac, pentru ca e cel mai des intalnit tip de remorca. Asa cum ii spune si numele, este sub forma de cutie si este ideala atunci cand ai de mutat, de exemplu, articole de mobilier sau bagaje, pentru ca este acoperita, deci in cazul in care ploua, bunurile tale ajung la destinatie in stare perfecta. Daca, impreuna cu incarcatura, nu depaseste greutatea de 750 de kilograme, nu este nevoie sa fie dotata cu sistem de franare. In cazul in care trece de aceasta greutate, e necesar sa o asiguri cu un sistem de franare.

Remorca tip cusca

Cu ajutorul acesteia, poti transporta atat incarcaturi mici, cat si mari. In mod normal, acest tip de remorca va avea o usa la spate, pe unde se poate face accesul. Este perfecta pentru transportul mobilei sau a aparaturii electrocasnice mari, pentru ca te poti folosi de peretii remorcii, care sunt bare, de care sa legi, de exemplu, frigiderul sau masina de spalat.

Remorca pentru transport masini - Platforma auto

In mod obisnuit, aceasta remorca nu va avea parti laterale si va putea suporta greutati foarte mari. Are rampe rabatabile, pe care poti cobori sau urca un autoturism pe care vrei sa il transporti altfel decat pe rotile proprii. De asemenea, acest tip de platoforma auto este prevazut cu troliu pentru a putea urca un autoturism defect.

Remorca comerciala

Este ideala pentru cei care se ocupa cu comertul. Este inchisa total si poate fi incuiata, ca sa iti poti pastra bunurile in siguranta. Poti alege dintr-o multitudine de modele, forme si marimi. Unele dintre ele vin accesorizate din fabrica cu rafturi pentru depozitare si cel putin o laterala este rabatabila permitand expunerea si vanzarea marfii exact ca intr-un magazin.

Remorca tip basculabila

Acest tip de remorca este specializat pentru transportul materialelor de constructii si nu e atat de des intalnit. Foloseste un sistem hidraulic, pentru bascularea incarcaturii. Poate fi folosita pentru transportul pietrisului, al lemnului sau al resturilor menajere.

Remorca de off-road

De obicei, poti intalni acest tip de remorca sub forma de carcasa, cu un sasiu proiectat ca sa sustina greutati mari, suspensii bune si bare puternice. Remorcile off-road sunt mai ridicate de la sol decat cele obisnuite si sunt dotate cu cauciucuri speciale pentru terenuri accidentate.  

Remorca pentru motociclete

Ca si remorca pentru tractat masini, remorca pentru motociclete este sub forma unei suprafete plate, pe roti, cu o rampa rabatabila, pentru urcarea sau coborarea vehiculului. Poti gasi remorci cu un loc pentru motocicleta, doua sau chiar trei.

Remorca pentru barca - Peridoc

Este un tip de remorca al carei constructie este facuta special pentru transportul barcilor si poate depinde de materialul din care este facuta ambarcatiunea, aluminiu sau fibra de sticla, si de modul in care barca poate fi lansata la apa, cu ajutorul rotilor sau prin alunecare. Rotile si stopurile remorcii pentru ambarcatiuni sunt rezistente la apa, iar cele mai scumpe pot fi construite din aluminiu rezistent la coroziuni.

Remorca pentru animale

Acest tip de remorca este ideal pentru transportul oricarui tip de animale, mai ales al cailor, pentru ca permite, in functie de marime, accesul a pana la doi cai. Tinand cont de inaltimea medie a unui cal, aceste remorci sunt adaptate transportului, printr-o constructie aerodinamica.   

Poti folosi o remorca pentru a transporta aproape orice, de la mobilier, bunuri casnice, produse de gradinarit, autovehicule sau orice altceva vrei. Trebuie doar sa o gasesti pe cea mai potrivita pentru tine si activitatile pe care vrei sa le faci. Odata cumparata, o poti atasata autovehiculului cu care vrei sa o tractezi cu ajutorul unui carlig de remorcare si esti gata de actiune.


sursa foto: taylors-trailers.com

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.