Utilizarea remorcii iarna - informații esențiale pentru șoferii care își doresc să fie mereu pregătiți

Dacă vrei să folosești o remorcă la mașina ta pe timpul iernii și să te bucuri de toate beneficiile sale, trebuie să faci acest lucru extrem de bine informat, astfel încât să iei cele mai bune decizii pentru siguranța ta și a familiei tale. Trebuie mereu să ai toate accesoriile de remorcare pregătite, precum și cârligele necesare.

Cuprins

1. Poți folosi remorca iarna? Cu ce ar trebui să fie dotată mașina ta

2. Care sunt regulile pentru utilizarea remorcii iarna?

1. Poți folosi remorca iarna? Cu ce ar trebui să fie dotată mașina ta

Pentru ca mașina ta să poată circula cu o remorcă, indiferent de sezon, ea trebuie să aibă accesoriile de remorcare necesare: va fi nevoie de un tip standard de priză prin care circuitul electric al remorcii va fi astfel conectat la circuitul electric al mașinii tale.

Mai mult decât atât, dacă remorca va fi mai largă decât autoturismul tău și îți va afecta astfel vederea în spate, atunci mașina ta va trebui să dispună de oglinzi retrovizoare speciale: este vorba de cele cu o consolă extinsă. Dacă pleci la drum lung cu remorca în timpul iernii, trebuie să ai două calci de roți cu tine, care vor fi plasate sub roți, pentru situația în care mașina se va opri pe o pantă.

2. Care sunt regulile pentru utilizarea remorcii iarna?

Trebuie să ții cont de faptul că remorca va schimba cu totul felul în care se va mișca mașina ta pe drumul de iarnă. Trebuie să acorzi o atenție deosebită remorcii atunci când conduci: distanța de frânare va crește automat și timpul de frânare va fi mai mic, chiar și în situația în care remorca este goală. Astfel, capacitatea mașinii tale de a traversa se va micșora. Acest lucru va forța șoferul să reducă semnificativ viteza: încearcă să eviți frânarea bruscă.

De asemenea, atunci când faci diferite manevre cu mașina, este important să iei în considerare lungimea trenului rutier (vor fi dimensiuni mari), dar și coridorul de viraj pe care îl va crea trenul rutier - traiectoria de-a lungul căreia se va afla autoturismul.

Încearcă să pleci de pe loc într-un mod cât mai subtil și lin posibil, fără să accelerezi brusc. Dacă nu vei ține cont de acest lucru, s-ar putea să îți alunece roțile, ceea ce va duce la o uzură semnificativă a anvelopelor tale, se va crește consumul de combustibil și vei crea probleme transmisiei sau cuplării.

Trebuie să faci mereu tot posibilul să ocolești obstacolele care îți vor ieși în cale pe drumuri, printr-un interval mult mai mare decât cel obișnuit. Este necesar să revii pe banda ta după ce ai făcut acest ocol important.

Depășirea va deveni mult mai periculoasă atunci când ai o remorcă prinsă de cârligul de remorcare. Drept urmare, încearcă să faci depășiri doar atunci când este absolut necesar și chiar și în acea situație, încearcă să ai în vedere că zona de depășire este una mult mai mare decât cea obișnuită, dinamica mașinii fiind mult mai mică.

Ține cont și de faptul că orice mașină cu o remorcă va avea tendințe de “alergare” a remorcii pe mașină, iar acest lucru poate să ducă la derapaje periculoase. Pericolul este mult mai mare în acest sens atunci când se frânează. Pentru a evita o astfel de situație, redu pe cât posibil viteza înainte de o frână. Dacă nu vei putea să eviți “rabatarea”, poți să nivelezi trenul rutier prin creșterea vitezei.

Dacă te vei afla în situația nefericită de a conduce cu o remorcă pe drumuri neasfaltate, ai grijă să nu conduci între șenile, pentru că remorca poate să o ia pe o cale, iar mașina ta pe cealaltă, ceea ce va duce la probleme nedorite. Dacă nu ai experiență să conduci o mașină cu remorcă, este recomandat să exersezi mai întâi într-un loc sigur pentru a avea mai multă siguranță apoi.

În plus, acordă o atenție sporită pentru plasarea corectă a încărcăturii pe remorcă. Cea mai bună variantă pentru a distribui greutatea este cea în care bara de tractare se va pune pe cârlig cu o forță de 35 la 95 kg.

Așadar, înainte să începi utilizarea remorcii pe timp de iarnă, încearcă să te informezi cât mai bine pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Indiferent dacă ai nevoie de un cârlig de remorcare pentru Skoda sau de un cârlig de remorcare pentru Audi, în oferta magazinului nostru online vei găsi produse special concepute pentru fiecare marcă auto în parte.

Sursa foto: Unsplash.com

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.