Unul dintre cele mai des utilizate accesorii auto este cârligul de remorcare. Pantentat pentru prima dată în anul 1934, un cârlig auto se poate dovedi a fi un prieten de nădejde la drum în mult mai multe situații decât te-ai fi așteptat. Noi le-am adunat pe cele mai importante cinci dintre întrebuințările de care șoferi din toată lumea se bucură atât în călătoriile efectuate pe distanțe mari, cât și în cele de zi cu zi. Iată de ce ar trebui să îți alegi și tu accesoriul potrivit pentru modelul de mașină pe care îl conduci din oferta noastră de cârlige auto.

masina carlig

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/24DipyQRQJQ

1. Cârligul auto este ideal pentru montarea suportului de bicicletă

Dacă iubești să iei cu tine și bicicleta atunci când pleci într-o escapadă, probabil știi deja că cele două metode sigure de a o transporta sunt fie pe plafonul mașinii, fie în spatele autoturismului, desigur, folosind un suport pentru biciclete. Cea din urmă metodă este și cea mai indicată, pentru că montarea suportului care să țină bicicleta securizată pe toată durata drumului în spatele mașinii te va ajuta să economisești combustibil, în antiteză cu varianta de plafon. Aerodinamica mașinii nu va avea de suferit, ceea ce înseamnă că autoturismul se va putea deplasa în siguranță la viteza dorită, fără a fi îngreunat în niciun fel.

Suportul de biciclete se montează foarte simplu, folosind bila de pe cârligul de remorcare, permițându-ți astfel accesul nestingherit la obiectele din portbagaj. De asemenea, luneta nu va fi acoperită, așa că vei putea conduce în perfectă siguranță.

2. Cârligele de remorcare nu au nevoie de omologare

Decizia de a monta un cui de remorcare îți aparține în totalitate și nu va trebui să pierzi timp sau bani pentru a ajunge să îl omologhezi. Imediat după ce l-ai comandat și l-ai primit la adresa pe care ne-ai indicat-o, poți începe montarea cârligului auto de unul singur, conform instrucțiunilor pe care le vei primi, sau cerând ajutorul unui mecanic priceput. În câteva minute te poți folosi de acest accesoriu auto, fără a-ți face griji că Poliția Rutieră îți va cere socoteală pentru el.

3. Poți tracta o remorcă cu categoria B

În cazul în care te întrebai dacă ai voie să tractezi o remorcă pe care ai atașat-o de cârligul auto folosind permisul categoria B, răspunsul este unul pozitiv. Da, ai voie să conduci o mașină la care a fost atașată o remorcă, însă există o singură condiție pentru a face legal acest lucru. Masa totală a remorcii, împreună cu încărcătura și masa mașinii pe care o conduci, nu trebuie să depășească patru tone.

4. Un cârlig auto crește valoarea mașinii

Dacă te-ai gândit să vinzi mașina pe care o conduci acum pentru a face un upgrade, e bine să știi că un cârlig auto îi va crește valoarea. Desigur, condiția este ca accesoriul să fie unul bine întreținut, să nu prezinte urme de uzură serioase și să nu fie afectat de rugină. Orice șofer interesa de oferta ta ar fi încântat să afle că se va putea bucura de avantajele unui cârlig auto, pe care le poți afla și tu de aici.

5. Cârligul de remorcare poate modifica parametrii electronici ai mașinii

Imediat ce vei conecta remorca sau rulota, cu ajutorul cârligului auto, la mașina ta vei observa că partea electronică a acesteia începe să funcționeze diferit decât o făcea înainte. Montarea cârligului cu fasciculul de cabluri original poate schimba parametrii de lucru ai mașinii, imediat după detectarea remorcii. Acest aspect nu ar trebui să te sperie, ci va trebui să te adaptezi noii situații, conducând preventiv și ținând cont că acum mașina nu mai cântărește puțin peste o tonă, ci cu câteva sute de kilograme mai mult.

Comandă și tu un cârlig de remorcare în București, în Iași, Timișoara, Constanța, Brașov sau oricare alt oraș din România, iar noi îți vom asigura transportul gratuit, în maximum 24 de ore de la plasarea comenzii, și consultanță în a alege cel mai potrivit accesoriu auto din oferta noastră de cârlige auto. Pentru orice ai alege să comanzi, cârlige semidemontabilecârlige demontabile automat cu clemă sau vertical cu cheie ori cu flanșă, îți oferim o garanție de cel puțin doi ani pentru fiecare produs cumpărat de pe site-ul autogedal.ro.

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.