Dintre toate accesoriile auto pe care le poți monta pe mașina ta, un cârlig de remorcare, cunoscut popular și sub denumirea de cui de remorcare, pare să întrunească cele mai multe avantaje de care ai putea beneficia la volan. Indiferent dacă obișnuiești să conduci un SUV, un hatchback sau un coupe, cârligul de remorcare îți va fi de folos în multe situații. Noi am ales cinci dintre cele mai importante avantaje ale acestui accesoriu, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

Poți tracta o rulotă

Cum ar fi să ai cazare gratuită oriunde mergi în vacanță? Deși pare o utopie, poți transforma acest vis într-o realitate, dacă investești într-o rulotă. Casa pe roți îți va asigura tot confortul de care ai nevoie, de la aer condiționat sau încălzire, la duș și frigider sau loc de luat masa și orice altă dotare îți poți imagina. Practic, poți avea parte de aceleași condiții ca cele de care te bucuri acasă sau într-un hotel, însă cu un avantaj de neegalat - libertatea deplină de mișcare, fără să plătești chirie sau taxă de întreținere.

Chiar dacă România încă traversează perioada de pionierat în ceea ce privește campingurile special amenajate pentru turiștii care preferă concediile în rulotă, Europa mustește de locuri destinate acestui tip de vacanță, unde, pentru o taxă foarte prietenoasă, te poți bucura de alimentarea permanentă cu energie electrică a rulotei tale și poți curăța rezervorul de apă menajeră uzată fără să afectezi mediul, în fose speciale.

Pentru a putea tracta o rulotă care nu depășește 750 de kilograme ai nevoie de permisul de conducere categoria B. Tot ce trece de această greutate se poate conduce doar cu permisul de conducere categoria BE. Rețeta vacanțelor cu cazare gratuită mai are nevoie de un cârlig de remorcare și de cât mai multe destinații alese după bunul tău plac.

Remorcare

Mai rămânem puțin cu gândul la concedii perfecte, pentru că suntem siguri că ai vrea să poți lua cu tine data viitoare când pleci în vacanță barca motorizată, ATV-ul, snowboard-ul sau orice alt vehicul care să îți mențină nivelul adrenalinei ridicat în zilele libere. Și pentru că transportul acestora poate fi făcut doar cu ajutorul unei remorci auto, din cauza gabaritului, tot cârligul de remorcare este accesoriul auto de care ai nevoie și în acest caz.

Remorca mai poate fi utilă pentru tine și atunci când vrei să transporți un utilaj sau o altă mașină pe care le-ai cumpărat recent și care nu pot ajunge la destinație pe roțile proprii. Relocarea animalelor poate fi făcut în perfectă siguranță cu ajutorul unei remorci destinate acestui tip de transport, în cazul în care ești pasionat de vânătoare sau de echitație, folosind o remorcă pentru transport cai.

Nu în ultimul rând, poți folosi cuiul de remorcare ca accesoriu pentru tractarea remorcilor comerciale, pe care le poți utiliza atunci când ai de transportat mobilier în noua locuință în care te-ai mutat, electrocasnice mari, care nu încap într-un portbagaj obișnuit, sau genți și trollere foarte voluminoase, în cazul în care îți place să fii sigur că nu îți va lipsi nimic atunci când pleci într-o deplasare sau atunci când vrei să iei cu tine toți prietenii, iar în mașină nu mai rămâne loc de bagaje.

Suport pentru biciclete

Drumețiile pe munte nu ar fi complete fără o bicicletă, de care știm că îți este greu să te desparți chiar și atunci când pleci din oraș. Vestea bună este că o poți lua cu tine, cu condiția să folosești un suport de biciclete, pe care poți monta până la patru astfel de vehicule cu două roți, a căror greutate totală nu depășește 60 de kilograme. Îți recomandăm să optezi pentru un model de suport pentru biciclete rabatabil, care să îți permită accesul facil la portbagaj, atunci când faci un popas. Acesta este foarte ușor de montat, pe cârligul de remorcare, și este pliabil, deci ideal pentru o depozitare eficientă, atunci când nu îl utilizezi. În cazul în care vizibilitatea numărului de înmatriculare al mașinii este obturată, poți opta pentru un suport de număr prevăzut cu lămpi de iluminare și semnalizare, care se atașează de suportul de biciclete foarte ușor. Astfel, vehiculul tău preferat te poate însoți în orice vacanță.

Evitarea accidentelor ușoare

Aglomerația și nervii din trafic, greu de evitat într-un oraș suprapopulat, pot duce la provocarea unor accidente ușoare. Conform statisticilor, cele mai afectate părți ale mașinii în cazul unei ciocniri minore sunt bara din față și cea din spate a autoturismului. Cârligul de remorcare te va salva și în această situație, pentru că va juca rol de scut între mașina ta și un alt autovehicul care nu ar estima corect distanța de frânare, atunci când se apropie din spatele tău.

De asemenea, în cazul unei parcări cu spatele lângă un trotuar cu bordura înaltă nu vei risca să atingi bara mașinii, pentru că tot cuiul te va ține departe de zgârieturi sau ruperea acesteia.

Tractarea altei mașini

Prietenul la nevoie se cunoaște, așa că ai face bine să îi sari în ajutor amicului care a rămas în pană și să îl tractezi până la cel mai apropiat service auto. Cu siguranță va aprecia gestul tău și va fi recunoscător pentru economia pe care l-ai ajutat să o facă, în loc să apeleze la o platformă, serviciu care l-ar fi costat suficient de mult.

Cum alegi cârligul de remorcare potrivit pentru mașina ta?

În primul rând, trebuie să ții cont de compatibilitatea cârligului cu marca, modelul și tipul caroseriei mașinii pe care vrei să îl montezi. Fiecare produs în parte are specificațiile sale și recomandările de care ai nevoie pentru a alege ce se potrivește cel mai bine autoturismului tău. Respectând aceste instrucțiuni, vei elimina riscul de a comanda un cârlig care nu se potrivește cu mașina pe care o conduci.

Al doilea criteriu pentru alegerea unui cui de remorcare de calitate este verificarea omologării acestuia. Caută în lista de specificații ale produsului inscripția corespunzătoare normelor europene și codul de omologare.

Nu în ultimul rând, optează pentru modelele de cârlige demontabile, pentru a te putea bucura de versatilitatea acestora.

E bine să știi că montarea unui cârlig auto este foarte simplă și aceasta nu îți va bruia senzorii de parcare. AutoGedal îți pune la dispoziție cârlige de remorcare omologate RAR și EU, certificate ISO 9001. Poți comanda online un cârlig auto potrivit pentru mașina ta și vei primi în cel mai scurt timp produsul pentru care ai optat, alături de instrucțiunile de montare și certificatul de garanție.

În funcție de preferințele tale, ai la dispoziție cârlige auto semodemontabile, demontabile automat cu clemă, demontabile vertical cu cheie sau demontabile cu flanșă. Poți opta pentru următoarele mărci de cârlige: Auto-Hak, Galia, Hakpol, Thule sau Westfalia Automotive.

Îți stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare ai nevoie despre produsele comercializate pe site-ul nostru.


0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.