În plin sezon al concediilor, mașina ta se va dovedi a fi un ajutor de nădejde în simplele deplasări de weekend sau în vacanța de câteva zile pe care o petreci departe de casă. Accesorizat în mod adecvat și cu toate reviziile la zi, autoturismul tău te va purta pe meleaguri pe care abia așteptai să le vizitezi.

masina carlig remorcare rulota

Un cârlig de remorcare, cunoscut și sub denumirea de cui de tractare, este unul dintre accesoriile care nu ar trebui să îți lipsească, mai ales dacă ești pasionat de călătorii. Cum te va ajuta acesta și cum vei putea alege cel mai bun cârlig de remorcare pentru mașina pe care o conduci îți vom explica în cele ce urmează.

De ce ai nevoie de un cârlig de remorcare?

Avantajele montării unui accesoriu auto de acest tip sunt multiple, dar noi îți vom prezenta în acest articol cele mai importante 5 motive pentru care să achiziționezi un cârlig de remorcare.

Poți scăpa de plata cazărilor în vacanță

Desigur, condiția principală ar fi să deții o rulotă, care îți poate deveni loc de cazare și masă pentru perioada concediului. Deși investiția inițială pentru un astfel de vehicul ți s-ar putea părea ușor piperată, aceasta se va amortiza într-un timp foarte scurt, mai ales dacă obișnuiești să pleci des în afara orașului. Casa pe roți îți va aduce nu numai reducerea totală a costurilor de cazare, dar și confortul de a-ți păstra același nivel al confortului pe care îl dorești și cu care ai fost obișnuit, fără a mai pierde timp pe site-urile de profil în căutarea unor condiții care să îți satisfacă nevoile.

Rulota poate fi prinsă foarte simplu cu ajutorului unui cârlig de remorcare de mașină, a cărei capacitate cilindrică este recomandat să aibă minimum 2200 centrimetri cubi, pentru a fi evitată supraîncălzirea motorului. Pentru a putea tracta legal o rulotă a cărei greutate nu depășește 750 de kilograme ai nevoie de permisul de conducere categoria B, iar pentru a lua cu tine o rulotă mai grea de atât va trebui să deții permisul BE.

carlig de remorcare

Montezi mai ușor suportul de biciclete

Mai stăm cu gândul la vacanțe perfecte vreme de un paragraf, pentru că nu avem cum să omitem al doilea cel mai important motiv pentru care ai avea nevoie de un cârlig de remorcare. Știm cât de mult iubești drumețiile și cât de mult ai vrea să iei cu tine în concediu bicicleta, așa că fă-ți bagajele fără grija spațiului din portbagaj, pentru că un suport de biciclete te va scoate din încurcătură. Avantajul unui accesoriu de acest tip montat direct pe cuiul de remorcare este acela că îți va permite accesul facil la bagaje, la care vei vrea să ajungi atunci când faceți un popas, prin simpla rabatare a suportului.

Coeficientul de aerodinamicitate a autoturismului nu va fi cu nimic perturbat în timpul deplasării, iar zonele restricționate în ceea ce privește înălțimea mașinii nu vor reprezenta un factor de stres, ca în cazul în care ai fi optat pentru un suport de biciclete pentru plafon.

Remorchezi cu ușurință un alt vehicul

Nu am uitat nici de cei pasionați de sporturi ce implică mai multă adrenalină, așa că am pregătit și pentru ei câteva avantaje ale montării unui cârlig de remorcare. ATV-ul cu care explorezi zone montane, barca motorizată cu care îndrăznești să spargi valurile sau snowboard-ul cu care îți place să aluneci pe zăpada impecabilă pot veni cu tine în orice vacanță, urcate pe o remorcă.

Un cârlig de remorcare se poate dovedi a fi la fel de util și dacă ești pasionat de vânătoare sau echitație, pentru că o remorcă pentru transport cai te va ajuta să relochezi animalele, scutind astfel taxele de transport ale firmelor de profil. Totodată, cuiul de tractare mai poate fi de folos și atunci când vrei să transporți utilaje sau articole de mobilier voluminoase cu ajutorul unei remorci, ori atunci când în mașină se strâng atât de mulți prieteni, încât nu mai rămâne loc pentru bagaje, iar soluția stă în achiziționarea unei remorci carosate sau a unei cutii de portbagaj.

Cârligul auto te protejează în cazul tamponărilor ușoare

Ai putea crede că, așa cum sugerează și numele accesoriului, cuiul ar putea fi folosit doar pentru remorcarea altor vehicule, însă veștile bune nu se opresc aici. Cu ajutorul unui cârlig de remorcare îți vei putea proteja mașina de eventualele tamponări din spate, atât de frecvente, mai ales în intersecțiile orașelor aglomerate. De asemenea, tot cuiul te va scuti și de cheltuielile cu reparații ale barei din spate a autoturismului, în cazul în care faci o garare lângă o bordură foarte înaltă pe care nu ai observat-o.

Tractezi o altă mașină

Dacă ai rămas cel puțin o dată în pană cu mașina, știi cât de mult contează să ai pe cineva care să îți sară în ajutor. În cazul de față, tu vei juca rolul salvatorului pentru un prieten sau un simplu participant la trafic pe care îl poți ajuta să tracteze mașina defectă până la cel mai apropiat service auto cu ajutorul unui cârlig de remorcare. Mai mult ca sigur, gestul tău va fi apreciat, pentru că economia făcută va fi una considerabilă, ținând cont de prețurile practicate de cei care se ocupă cu preluarea autoturismelor pe platformă.

Acum, când ai aflat cele mai importante avantaje de care ar trebui să profiți și tu, prin montarea unui cârlig auto, ar fi bine să știi care este cuiul de tractare potrivit pentru mașina ta.

Cel mai bun cârlig auto - cum îl alegi?

Pe site-ul AutoGedal.ro comanda unui cârlig de remorcare poate fi făcută în câteva minute, procesul fiind unul foarte intuitiv. Mai întâi, alege modelul de autoturism pe care îl conduci. Imediat după aceea, selectează anul de fabricație a mașinii, tipul de caroserie, tracțiunea acesteia, sarcina maximă remorcabilă admisă, sarcina de apăsare sau gradul de utilitate. Dacă nu cunoști aceste informații pe de rost, le poți găsi consultând cartea mașinii.

După această primă filtrare a produselor, rezultatele căutării tale s-ar putea să îți prezinte câteva opțiuni în ceea ce privește tipul de montare a cârligelor de remorcare.

carlig de remorcare

Tipuri de cârlige de remorcare

1. Cârlig de remorcare semidemontabil

Dacă vrei să găsești o soluție economică, cel mai potrivit pentru tine se va dovedi a fi cârligul de remorcare semidemontabil, al cărui preț este foarte avantajos. Mai mult decât atât, montarea sau demontarea acestuia se face simplu și rapid, prin desfacerea a două șuruburi. Astfel atunci când nu ai nevoie să îl folosești, poți lăsa cârligul auto în garaj.

2. Cârlig de remorcare demontabil automat cu manetă

Dacă preferi să lași activitățile care țin de mecanică simplă pe mâna specialiștilor în domeniul auto, îți recomandăm să optezi pentru un cârlig de remorcare demontabil cu manetă, a cărui utilizare este foarte intuitivă. Așa cum îi spune și numele, cârligul poate fi montat sau demontat prin simpla acționare a unei manete de eliberare, care te va scăpa de necesitatea de a folosi chei sau șurubelnițe. Prețul acestui tip de cârlig este mai mare decât al celui descris anterior.

3. Cârlig demontabil vertical cu cheie

Acest tip de cârlig de remorcare este cel mai sigur dintre toate, fiind securizat cu un sistem antifurt. La fel de ușor de montat sau de demontat, acest model de cârlig de remorcare poate fi folosit cu ajutorului unei chei de tip lacăt, pe care o vei primi odată cu produsul în sine. Calitatea acestuia dictează și prețul ceva mai mare decât ambele variante descrise anterior.

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.