masina drum iarna

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/action-blur-car-daylight-246320/

Zilele până la prima ninsoare sunt numărate, așa că cel mai bun lucru pe care ai putea să îl faci în perioada imediat următoare este să îți pregătești mașina pentru sezonul rece. Chiar dacă pe rafturile magazinelor a apărut deja lichidul de parbriz destinat temperaturilor scăzute, iar vulcanizările s-au aglomerat încă de pe acum cu șoferi prudenți, care trec la anvelopele de iarnă, efortul tău pentru a nu te lăsa surprins de precipitațiile abundente sau de fenomenele specifice anotimpului următor nu ar trebui să se oprească doar aici.

Știm bine că nu ai aruncat lanțurile și nici lopata, pe care le-ai folosit în sezonul de anul trecut, și că nu ai uitat nici de racleta care te-a salvat în multe dimineți în care întârziai la serviciu, dar noi ți-am pregătit mai jos cele mai importante accesorii de care nu trebuie să te desparți în iarna care se face din ce în ce mai comodă. Iată ce ți-ar putea face drumurile mai ușoare printre nămeți!

Fii precaut!

„Paza bună trece primejdia rea” este proverbul ce stă pe buzele tuturor mai ales la tranziția dintre anotimpuri. Urmează zile cu temperaturi foarte scăzute, care pot transforma zăpada depusă pe carosabil în bucăți dure de gheață peste care vei fi nevoit să treci. Pentru a preveni o avarie serioasă, îți recomandăm să montezi cât mai curând un scut de motor metalic, care să protejeze întreaga parte inferioară a autoturismului tău.

Acesta se va dovedi de un real folos și atunci când vei coborî o bordură înaltă sau vei încerca să parchezi mașina cât mai aproape de marginea drumului, unde vor fi aruncate grămezi de zăpadă.

Mai mult decât atât, scutul auto va fi util atunci când vine vorba de protejarea motorului și a celorlalte componente aflate în partea inferioară de materialul antiderapant ce urmează să fie împrăștiat pe partea carosabilă, compus în mare parte din sare și nisip, ce pot cauza ruginirea pieselor mașinii.

Evită accidentele ușoare

masina iarna drum
sursa foto: https://www.pexels.com/photo/black-vehicle-near-trees-2418667/

Incindența tamponărilor ușoare este foarte mare în timpul iernii, când distanța de frânare crește din pricina prezenței gheții pe carosabil. Știai că cel bun ajutor pe care îl poți avea în astfel de situații este un cârlig de remorcare?

Montat pe mașină, acesta nu va permite celor care pot pierde controlul volanului aflați în spatele tău să îți avarieze autoturismul, oprindu-i până când aceștia ți-ar putea lovi bara din spate. Totodată, acesta se va dovedi a fi cel mai util accesoriu auto pe timpul iernii, pentru securizarea altui tip de componentă dedicată călătoriilor plăcute, despre care îți vom povesti în rândurile de mai jos.

Până atunci, caută în oferta noastră de cârlige de remorcare pe cel mai potrivit pentru modelul de mașină pe care o conduci și uită de accidentele ușoare!

Creează-ți confortul

Dacă pe timpul verii îl poți utiliza pentru montarea în siguranță a unui suport de bicicletă, cârligul de remorcare primește o nouă destinație odată cu instalarea sezonului rece. Acesta poate fi folosit pentru prinderea unei cutii de portbagaj pentru partea din spate a mașinii. De ce ar trebui să te ferești de portbagajul de plafon și ar trebui să optezi pentru varianta unuia montat pe cui?

Pentru că deszăpezirea primului dintre ele se va transforma într-un mic coșmar, dată fiind înălțimea la care acesta se află montat. Punem pariu că în diminețile geroase ultimul lucru pe care îți dorești să îl faci este să dai stratul gros de zăpadă aflat la peste doi metri. În schimb, cutia de portbagaj montată pe cârligul de remorcare este așezată la îndemână și poate fi ușor curățată de nea.

Mai trebuie să știi că aceasta nu va obstrucționa vizibilitatea plăcuței de înmatriculare din spate a mașinii și nici nu te va incomoda atunci când vrei să te asiguri prin lunetă. Nu ar trebui să omiți nici faptul că poți demonta oricând dorești sau nu mai ai nevoie de portbagajul suplimentar și îl poți depozita într-un loc în care dorești.

Cu ajutorul său, bacheta din spate a mașinii nu va fi sufocată cu bagaje sau cadouri pentru cei dragi, în călătoria către orașul natal, în Ajun de Crăciun, ci va rămâne liberă, pentru ca drumul să fie unul confortabil.

masina drum iarna
sursa foto: https://www.pexels.com/photo/above-adventure-aerial-bird-s-eye-view-335046/

E mai ușor ca oricând să poți comanda și să te poți bucura de toate aceste accesorii auto, care îți vor face experiențele la volan mult mai plăcute, chiar și atunci când vremea va deveni neprietenoasă. Tot ce va trebui să faci va fi să alegi modelele care se potrivesc pe mașina ta și să le comanzi de pe site-ul nostru cât încă mai sunt pe stoc.

Amintește-ți în permanență că siguranța ta ar trebui să primeze în alegerea celor mai bune componente auto, așa că îți stăm la dispoziție cu informații despre produsele noastre și sfaturi de montare a acestora.

Promisiunea AutoGedal este că fiecare produs comandat îți va fi livrat gratuit cu serviciul de curierat rapid oriunde în țară, va avea parte de garanție și va avea un kit de montare inclus. Mai mult decât atât, acum ai posibilitatea de a comanda tot ce ai nevoie pentru mașina ta, putând beneficia de plata produselor în 3 rate, fără dobândă.

Să ai parte de drumuri bune și de o iarnă blândă!

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.