Cum se întreține cârligul de remorcare? Sfaturi pe care orice șofer trebuie să le aibă în vedere

Pentru cei cu rulote de călătorie și rulote de camping, una dintre cele mai urâte forme de avarie, care duce la staționarea pe marginea drumului, este defectarea cârligului de remorcare. Nu numai că defecțiunea unui cârlig te va lăsa pe marginea drumului, ceea ce îți va cere să contactezi un prieten sau firme specializate care să te poată ajuta, dar poate duce, de asemenea, la daune extrem de costisitoare unității sau vehiculului remorcat. În cele mai multe cazuri, defectarea cârligului poate fi prevenită prin inspecție și întreținere regulată.

Cuprins

1. Sfaturi utile pentru întreținerea cârligului de remorcare

2. Verificarea cârligului auto pentru a te asigura că totul este în regulă

1. Sfaturi utile pentru întreținerea cârligului de remorcare

Un cârlig de remorcare este un dispozitiv care se atașează la un vehicul de remorcare și conectează vehiculul de remorcare la remorcă. Există diferite tipuri de cârlige din care să alegi, în funcție de ceea ce intenționezi să tractezi. Majoritatea cârligelor de remorcare sunt fixe, dar unele sunt detașabile. Un serviciu de instalare a cârligului de remorcare te va putea ajuta să stabilești care produs este potrivit pentru situația ta, dar și care sunt accesoriile pentru cârligul de remorcare de care ai nevoie.

Unul dintre primele lucruri care vine înainte de întreținere este achiziționarea unui cuplaj de cea mai înaltă calitate, care va asigura longevitatea și cantitatea de încărcătură pe care o va putea transporta remorca ta, fără a se defecta. Un cuplaj de calitate superioară este, de asemenea, mult mai ușor de utilizat. Bila de tractare și cuplajul sunt fixate împreună. Cupla este deja atașată la remorcă, dar bila nu este. Deci, atunci când achiziționezi o bilă de prindere, asigură-te că este de aceeași dimensiune cu mufa cuplajului. Cel mai important lucru, atunci când vine vorba de întreținerea bilei și a cuplajului, este să te asiguri că utilizezi unsoare la temperatură ridicată, pentru a preveni șlefuirea. De asemenea, asigură-te că mecanismul de prindere este extrem de puternic, astfel încât să nu existe probleme în performanța sa.

2. Verificarea cârligului auto pentru a te asigura că totul este în regulă

Cuplajul și cârligul sunt, de asemenea, predispuse la ruginire. Scoate-le din când în când, pentru a verifica dacă există rugină sau urme de îndoire și, de asemenea, lubrifiază-le bine, înainte de a le fixa. Lubrifierea lor în mod regulat va asigura funcționarea fără probleme.

Ruginirea cuplajelor poate duce la slăbirea pieselor și poate afecta performanța generală a vehiculului. Instalarea unei bare de stabilizare este o modalitate excelentă de a te asigura că remorca nu se mișcă neregulat și de a ajuta la menținerea unei mișcări stabile. Dacă instalezi o bară de stabilizare, îndepărteaz-o ocazional, o dată sau de două ori pe an, pentru a o curăța și a te asigura că este complet strânsă.

Remorca poate deveni mai puțin sigură în orice moment, așa că este important să știi cum să o înlocuiești sau să o repari. Iată câțiva pași simpli pentru a începe:

  • adună-ți cutia de instrumente constând din piulițe, șuruburi, suduri și un lubrifiant de bună calitate;
  • șuruburile și sudurile sunt cele care fixează cuplajul remorcii pe vehicul. Este necesară verificarea, din când în când, pentru a te asigura că mecanismul de fixare este sigur. Calitatea șuruburilor și sudurilor, ca toate lucrurile, trebuie menținută. Indiferent de opțiunile mai ieftine pe piață, șuruburile și sudurile de calitate superioară se vor dovedi a fi mai durabile;
  • pune cârligul înapoi și asigură-te că este bine fixat.

Așadar, indiferent de scopul și motivul pentru care este folosită o remorcă, dispozitivul de cuplare este una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai importantă, piesă dintre componentele ce țin de procesul de remorcare. Investește într-o cuplare și un cârlig bun, pentru a te putea bucura de o durată de viață îndelungată a acestor accesorii pentru mașina ta.

Sursa foto: Shutterstock.com

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.