Devenită indispensabilă în viața cotidiană, mașina este cel mai la îndemână mijloc de transport de care se bucură milioane de persoane. Cu toate că noile modele de autoturisme vin echipate din fabricație cu accesorii care fac viața oricărui șofer mai ușoară, lista celor pe care ar trebui să le completezi, pentru experiențe complete la volan, poate fi destul de mare. Printre cel mai des utilizate componente auto de care ar trebui să te bucuri și tu se numără și cârligul de remorcare. Despre utilitatea acestuia și detaliile pe care ar trebui să le cunoști despre acest accesoriu auto îți vom spune în cele ce urmează.

Cârligul de remorcare - ideal pentru vacanțe la rulotă

caravana

sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/caravana-trailer-atelierul-de-2586415/

Dacă ești pasionat de natură, înseamnă că ai încercat cel puțin o dată experiența unei vacanțe la rulotă. Total diferită de cea într-o stațiune suprapopulată, escapada în inima unei păduri sau pe o plajă pustie aduce mult mai multe beneficii minții și corpului tău. Te vei întoarce din concediu mai odihnit și încărcat pozitiv, dacă alegi rulota, în detrimentul unei pensiuni sau a unui hotel.

Desigur, pregătirile pentru o astfel de vacanță trebuie să fie făcute din timp și foarte atent, iar cârligul de remorcare trebuie să fie primul de care vei avea nevoie. Îl poți alege pe cel potrivit pentru astfel de ocazii în funcție de modelul mașinii tale, dar și de greutatea rulotei în care urmează să locuiești în zilele libere. Află din cartea tehnică a mașinii tipul de cârlig auto recomandat și montează unul potrivit pentru astfel de experiențe inedite.

Cârligul auto - perfect pentru cutiile de portbagaj sau suporturile de bicicletă

bicicleta

sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/ciclism-ghidon-p%C4%83dure-biciclet%C4%83-828646/

Poate ți-ai propus să iei cu tine în vacanță și bicicleta, pentru drumeții montane pline de energie. Pentru a fi posibil acest lucru, vei avea nevoie de un suport de biciclete care se montează pe cuiul de remorcare. Acest tip de suport este superior celui care se prinde de plafonul mașinii cu ajutorul șinelor transversale, pentru că acesta din urmă va afecta aerodinamicitatea vehiculului și nu va permite trecerea pe sub podurile joase, atunci când bicicletele sunt prinse pe suport. Varianta care se prinde pe cârligul de remorcare nu obstrucționează plăcuțele de înmatriculare sau luneta, iar accesul la portbagaj se poate face foarte simplu, prin simpla rabatare a suportului.

Cât despre spațiul destinat bagajelor pentru călătorii, parcă acesta este mereu neîncăpător și te determină să renunți la multe lucruri pe care ți-ai dori să le poți lua cu tine în vacanță. Dacă vrei să scapi de această grijă și vrei să poți pune în gențile de voiaj tot ce îți dorești, o cutie de portbagaj cu prindere tot pe cuiul auto este soluția ideală pentru tine.

Cu ajutorul cârligului, poți tracta o remorcă

Dacă vrei să transporți obiecte și unelte voluminoase sau alte vehicule cu ajutorul unei remorci, poți face acest lucru, utilizând un cui auto. Vestea bună este că nu vei avea nevoie decât de un permis de conducere categoria B, cu condiția ca încărcătura și masa mașinii să nu depășească, în total, patru tone.

Cârligul de remorcare va crește valoarea mașinii

Nu te gândi la investiția într-un cârlig de remorcare ca fiind una de scurtă durată, pentru că te poți bucura de avantajele utilizării unui astfel de accesoriu auto pentru o perioadă foarte mare de timp. Mai exact, îl poți folosi fără grija că acesta s-ar putea defecta până când hotărăști că a venit momentul să vinzi mașina. Atunci când vei face asta, e bine să știi că un cui de tractare va crește valoarea autoturismului, deci, cu alte cuvinte, vei recupera investiția făcută inițial.

Cârligul auto schimbă parametrii electrici ai mașinii

Imediat ce vrei face legătura dintre remorcă sau rulotă cu mașina pe care o conduci, vei observa că partea electronică a acesteia se va comporta diferit față de cum a făcut până în acel moment. Practic, montarea cârligului cu fasciculul de cabluri poate modifica parametrii de lucru originali ai unui autoturism, imediat după ce acesta detectează prezența remorcii sau a rulotei. Adaptează-te noii situații și condu întotdeauna preventiv, cu o viteză nu foarte mare, ținând cont că întregul ansamblu la volanul căruia te afli cântărește cu câteva sute de kilograme în plus.

Reglează și oglinzile mașinii astfel încât să poți face manevre sigure și să nu te expui pericolului atunci când conduci. 

Cârligul de remorcare nu are nevoie de omologare

Dacă te-am convins că merită să cumperi și să montezi pe mașina pe care o conduci un cârlig de remorcare, e bine să știi că nu vei avea de omologare pentru acest accesoriu. Simpla lui montare, într-un service sau în regim regim Do It Yourself, îți va permite să te bucuri de toate avantajele sale. Poți opta fie pentru un cârlig de remorcare fix, fie pentru unul semidemontabil sau unul demontabil, în funcție de preferințele și nevoile tale.

Cum comanzi un cârlig de remorcare?

Imediat ce ai ajuns pe pagina cu oferte pentru cârlige de remorcare de pe site-ul nostru, ține cursorul pe categoria de produse și alege de acolo marca autoturismului tău. Din pagina care se deschide, după această comandă, alege modelul mașinii tale. Imediat după aceea, va apărea lista cu toate cârligele de remorcare ideale pentru autoturismul tău, din care îl poți alege pe cel mai apropiat nevoilor tale.

Îți stăm la dispoziție cu orice informație ai putea avea nevoie pentru a alege modelul de cârlig de remorcare perfect pentru mașina ta și scopurile în care urmează să îl folosești.

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.