Montarea barelor transversale: cum se face montajul corect + cum alegi produsul potrivit

Pentru o familie activă, barele transversale de pe acoperișul mașinii vor transforma vehiculul într-o mașină versatilă, gata pentru orice aventură și pentru călătorii. Deși multe mașini și SUV-uri vin cu portbagaj de bază, standard, dacă mașina ta nu este încă echipată, poți instala singur barele transversale. Mașina ta poate avea un plafon gol (fără portbagaj), șine de acoperiș (fără bare transversale) sau un portbagaj plin, dar, indiferent cu ce începi, ținând cont de următoarele sfaturi, vei avea echipamentul pregătit pentru următoarea ta excursie.

Cuprins

1. Montare bare transversale: suportul complet de acoperiș

2. Montare portbagaj auto pe barele transversale

1. Montare bare transversale: suportul complet de acoperiș

Dacă vehiculul tău este echipat cu șine de acoperiș și bare transversale, atunci misiunea ta este deja îndeplinită, în mare parte. Singurul lucru de care vei avea nevoie sunt adaptoarele de viteză sau suporturile diverse, precum suporturile de bicicletă. Pentru a transporta o bicicletă sau un caiac, de exemplu, adaptoarele specifice se fixează la barele transversale existente. Instalarea durează doar câteva minute și necesită puțin mai mult decât unelte de bază sau, uneori, este posibilă fără alte instrumente. Unii producători de automobile vând componente individuale, pentru a face transportul echipamentului și mai ușor. După instalare, încarcă echipamentul conform instrucțiunilor incluse cu adaptoarele.

2. Montare portbagaj auto pe barele transversale

Șinele de acoperiș de deasupra mașinii tale sunt, într-adevăr, la doar un pas de a se asemăna, foarte mult, cu o cutie de portbagaj plină. Ingredientul care lipsește este o pereche de bare transversale. Producătorul tău de mașini are, probabil, bare transversale, care sunt făcute pentru marca și modelul tău, în mod specific. Totuși, barele transversale de la diferiții distribuitori de componente ce țin de sfera automobilelor, care se vând separat și care se fixează pe șinele de acoperiș deja existente, sunt, cel mai probabil și aproape întotdeauna, disponibile. Pentru a le atașa, trebuie doar să utilizezi unealta furnizată sau să procuri un set de unelte de mână, de bază. Odată ce barele transversale sunt la locul lor, va trebui să cauți adaptoarele adecvate, pentru a monta echipamentul specific pe care dorești să îl transporți.

Chiar dacă începi cu nimic altceva decât un acoperiș gol, opțiunile din fabrică pot face ca drumul pe care vrei să îl parcurgi să fie unul destul de agitat. Portbagajele de acoperiș din fabrică necesită adesea șabloane și găurire, pe care un service le poate oferi, de obicei. Pe de altă parte, cu un set bun de instrumente, instrucțiuni din fabrică și răbdare, poți instala un set de portbagaj din fabrică în aproximativ o oră. În afară de portbagaj din fabrică, există și alte opțiuni. Porturile de acoperiș cu șuruburi vor necesita o planificare și execuție atentă, în special în ceea ce privește hidroizolația. Portierele de acoperiș cu clemă nu necesită găurire și sunt ușor de montat și demontat atunci când nu ai nevoie de ele.

Așadar, portbagajele de acoperiș de la diferiți distribuitori pot să nu vină ca un kit, ci piese individuale, pe care le poți amesteca și potrivi în funcție de vehiculul tău. În mod similar, adaptoarele pentru unelte sunt specifice, cum ar fi pentru un snowboard sau un coș de marfă, așa că trebuie să cumperi doar ceea ce ai nevoie. Caută caracteristici de securitate, cum ar fi o clemă cu cheie, instrumente unice de instalare sau un cablu de siguranță, care te vor ajuta să previi furtul cutiei de portbagaj cu prindere pe barele transversale sau ale suportului de bicicletă cu prindere pe barele transversale, adaptoarelor și, cel mai important, echipamentului tău.

Este recomandat să îndepărtezi toate suporturile care nu sunt din fabrică sau cel puțin barele transversale, atunci când nu le folosești. Chiar și portbagajele goale de acoperiș pot perturba serios aerodinamica mașinii tale, reducând economia de combustibil. Portbagajele de acoperiș sunt înalte, poate chiar deasupra capului, așa că ai grijă când încarci și descarci echipamentul. Poți zgâria vopseaua, poți sparge un geam sau te poți răni.

Sursa foto: Shutterstock.com

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.