Portbagajul pe cârlig: când este această alegere potrivită pentru tine?

Călătoriile reușite cu mașina sunt cele în care îți poți permite să iei după tine toate bagajele de care ai nevoie. Mai ales atunci când pleci cu familia, cantitatea de bagaje pe care trebuie să o deplasezi poate să îți depășească așteptările. Așa că ai nevoie să fii pregătit și să preîntâmpini problema, în cazul în care te aștepți ca portbagajul din dotarea mașinii tale să nu facă față.

Pentru a fi cu un pas în fața situațiilor neplăcute, poți să apelezi la montarea unui spațiu suplimentar de depozitare a bagajelor. O variantă foarte practică și tot mai populară este cea reprezentată de cutiile de portbagaj pe cârlig. Acestea se montează pe cârligul de remorcare și oferă un spațiu generos și solid în care poți depozita o mulțime de bagaje. În plus, un portbagaj auto pe cârlig oferă și alte avantaje. Află mai jos care sunt acestea!

Cuprins

1. Avantajele pe care le oferă o cutie de portbagaj pe cârligul de tracțiune

2. Cum se montează portbagajul pe cârlig + alte curiozități despre aceste accesorii auto

 

1. Avantajele pe care le oferă o cutie de portbagaj pe cârligul de tracțiune

Varianta unei cutii de portbagaj pe cârlig este una tot mai populară în întreaga lume. Aceasta concurează cu alte variante de cutii de portbagaj, cu ajutorul cărora șoferii pot să câștige spațiu suplimentar de depozitare pentru călătoriile lor cu autoturismul. Există și o mulțime de soluții de cutii de portbagaj auto cu prindere pe bare transversale.

Și acestea sunt soluții practice, mai ales datorită dimensiunilor pe care le ai. Ele facilitează transportul de echipamente sportive, precum plăcile de surf, plăcile de snowboarding sau schiurile. Cu toate acestea, alternativa reprezentată de o cutie de portbagaj pe cârlig vine și ea cu o paletă largă de beneficii oferite utilizatorului.

În primul rând, această soluție este una foarte silențioasă. În general, cutiile de portbagaj montate pe plafonul autoturismului pot să provoace zgomot la viteze care depășesc 100 km/h. Deși nivelul de zgomot este rareori deranjant, mai ales dacă alegi o cutie de calitate, găsești în cutiile cu prindere pe cârlig o alternativă care să te scape complet de această grijă.

Cutia care se montează pe cârligul de remorcare nu produce zgomot sau disconfort. De asemenea, ea nu afectează stabilitatea mașinii în vreun fel. Autoturismul își păstrează aerodinamica și poate fi folosit fără probleme și la viteze ridicate. Mecanismul de prindere a unei cutii de portbagaj pe cârligul de tracțiune îi garantează stabilitatea.

În privința materialelor din care sunt produse cutiile de portbagaj, există o varietate destul de mare. Cea mai populară soluție este cea a polietilenei, deoarece acest tip de plastic oferă o rezistență sporită la umiditate și acțiunea razelor UV. În același timp, există și soluții de cutii din metale precum aluminiu sau oțel. Acestea suportă greutăți mai mari și pot dispune și de suport pentru biciclete.

2. Cum se montează portbagajul pe cârlig + alte curiozități despre aceste accesorii auto

Pentru a oferi clarificări suplimentare cu privire la cutiile de portbagaj cu montare pe cârligul de remorcare, am selectat cele mai comune întrebări pe care le au cei care doresc să achiziționeze un astfel de echipament și îți vom oferi răspunsurile aferente.

Cum se montează portbagajul pe cârlig?

Dacă alegi să achiziționezi o cutie de portbagaj pe cârlig, montarea este foarte simplă. Cutiile de calitate dispun de mânere de prindere integrate. Cutia este foarte ușoară, în general, și poate fi cu ușurință manevrată de un singur om. Poți să urmezi instrucțiunile producătorului fiecărui model despre cum se montează portbagajul pe cârlig, iar procesul va fi gata rapid.

Este sigură o astfel de cutie de portbagaj?

Materialele solide din care sunt produse majoritatea modelelor și sistemul sigur de prindere îi conferă unei cutii din această categorie un grad de siguranță ridicat. În același timp, modelele de calitate dispun și de sistem antifurt cu butuc și cheie. De altfel, cele mai bune cutii au un astfel de sistem dedicat atât pentru ușa de acces la bagaje, cât și pentru sistemul de fixare pe cârlig.

Cum arată la interior o cutie de portbagaj pe cârlig?

În funcție de model, cutia de portbagaj poate să fie compartimentată sau simplă. De asemenea, există cutii special concepute pentru transportul animalelor de companie. Acestea dispun de ușă cu găurele și o compartimentare specială, pentru confortul animalului tău.

Cât cântărește o cutie?

Greutatea unei cutii variază de la model la model. Există soluții mai ușoare, de 10 kg, dar și variante care depășesc greutatea de 20 de kg.

Cum să aleg o cutie compatibilă cu mașina mea?

În general, modelele de cutii de portbagaj se potrivesc cu orice mașină dispune de un cârlig de remorcare. Însă, trebuie să verifici dacă mașina suportă o sarcină verticală de apăsare pe cârlig egală cu suma greutății cutiei și a capacității sale de încărcare.

Acum că ai aflat informațiile de bază despre portbagajul pe cârlig, vei putea lua o hotărâre informată și vei putea decide dacă această variantă este una potrivită pentru autoturismul tău, dar și pentru nevoile tale.

Sursa foto: Shutterstock.com, AutoGedal.ro

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.