In zilele noastre, toate modele de masini sunt dotate de catre fabricant cu gauri de prindere pe sasiu pentru montarea scuturilor metalice sau din material plastic. Unii cumparatori opteaza ca masinile lor sa fie echipate de catre fabricant cu scuturi, iar acestia utilizeaza, la randul lor, scuturi din plastic. Punctul nevralgic al acestor tipuri de scuturi este vulnerabilitatea materialului si faptul ca este subtire. Din acest motiv, ele nu ofera suficient de multa protectie impotriva loviturilor, se pot fisura si  desprinde cu usurinta. In cazul in care scutul de motor estedeteriorat, sau a cazut, accesorii importante ale motorului sunt expuse loviturilor. Mai mult, apa si praful care patrund in compartimentul motor pot avea, in timp, efecte nocive asupra componentelor. Din aceste motive se recomanda achizitionarea unui scut metalic care este mai durabil si ofera un grad mult mai ridicat de protectie impotriva loviturilor.

Daca scutul de motor a suferit defectiuni sau a cazut, se recomanda inlocuirea lui cat mai rapida. Aceasta operatiune nu este complicata, asa ca o poti face chiar tu. Cu toate acestea, daca nu ai timpul, uneltele sau priceperea necesara, este mai bine sa apelezi la serviciile unui specialist.

1. Cumpara un scut de motor potrivit pentru masina ta

In primul rand, ai nevoie de un scut cu care sa il inlocuiesti pe cel vechi. Recomandam scuturile de motor comercializate in magazinul nostru. Interfata usor de folosit te ajuta sa gasesti cu usurinta scutul potrivit pentru marca si modelul tau de masina. De asemenea, oferim o gama variata de scuturi de motor ce se monteaza pe gaurile lasate pe sasiu de catre producatorul masinii, acestea garantand o calitate inalta la preturi accesibile.


2. Ridica masina pe cric si securizeaz-o

Dupa ce ai cumparat scutul de motor potrivit, cauta o suprafata nivelata, pe care masina ta poate fi ridicata pe cric in siguranta. Dupa ce ai ridicat masina pe cric, foloseste proptele pentru a mentine nivelul dintre masina si sol. Nu te baza doar pe cric pentru a tine masina ridicata.


3. Indeparteaza scutul vechi si monteaza-l pe cel nou

Dupa ce te-ai asigurat ca masina va ramane pe pozitie, poti intra sub ea pentru a accesa scutul de motor. Acesta esteocalizat imediat sub motor, in spatele buclierului si poate continua pana dupa cutia de viteze Verifica integritatea scutului existent pe masina Daca acesta a cazut deja, va trebui sa indepartezi partile ramase atasate de sasiu. Sistemul de prindere al scutului de motor difera de la o marca de masini la alta si de la model la model. In general, acesta va fi prins de sasiul masinii in cel putin patru punct de prindere, metal de metal..

Noul scut metalic pentru motor   ar trebui sa se monteze cu usurinta in locul celui vechi. Foloseste acelasi sistem de prindere pentru a fixa noul scut si verifica daca este suficient de bine prins inainte sautilizezi masina.

Daca ai parcurs toti pasii de mai sus, masina ta are acum un nou scut de motor, mai rezistent si mai sigur decat cel vechi. In cazul in care ai ales sa cumperi un scut de motor din fier, acesta va putea fi folosit o perioada mult mai indelungata decat unul de plastic si va oferi o protectie sporita impotriva socurilor mecanice.


Sursa foto: http://www.impee.co.uk/radiator_flush/bmw%20splash%20shield

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.