masina sosea munte

Așa cum probabil știi deja, motorul este componenta esențială a oricărui autoturism, fără de care acesta ar fi complet inutil. Condițiile de drum dificile, întâlnite chiar și în mediul urban, pot reduce cu mult durata de viață a motorului mașinii tale. Praful, carosabilul cu denivelări sau bordurile înalte pot reprezenta un real pericol pentru integritatea părții inferioare a autoturismelor. Din aceste motive, rolul unui scut auto este esențial atunci când vrei să îți păstrezi mașina intactă pentru cât mai mult timp.

Ți-am pregătit mai jos cele mai importante informații pe care ar trebui să le cunoști despre această piesă auto.

Avantajele unui scut auto

Praful întâlnit pe carosabil sau materialul antiderapant împrăștiat pe străzi în sezonul rece, care în cele mai multe situații are în componența sa și sare, pot provoca defecțiuni majore ale motorului, prin corodarea principalelor sale componente. Un scut de motor de calitate va opri pătrunderea acestor impurități, ținându-ți mașina departe de uneltele unui mecanic auto sau de rugină.

Nici gropile din asfalt, trecerile la nivel cu căile ferate dezafectate sau bordurile prea înalte nu sunt de neglijat atunci când vine vorba de riscurile la care este expus zilnic motorul mașinii tale. Fără un scut de motor metalic, baia de ulei se poate sparge la contactul cu acestea, iar în această situație continuarea călătoriei la volan va deveni imposibilă.

Nu în ultimul rând, scutul auto va avea rol de izolator fonic al zgomotelor produse de motor în timpul deplasării, ceea ce va face din călătoriile tale unele mult mai plăcute.

Scut de motor metalic sau scut de motor din plastic?

Prețul unui scut de motor din plastic este mai scăzut decât cel al unuia din metal, iar asta s-ar putea să reprezinte o tentație pentru tine, însă nu acționa impulsiv atunci când vine vorba de siguranța mașinii tale. Sfatul nostru este să investești într-o componentă auto durabilă, așa cum este cazul unui scut de motor metalic, care își va regăsi prețul în garanția mai îndelungată decât cea a produsului din material poliuretan. E lesne de înțeles faptul că plasticul va ceda mult mai ușor la contactul cu un obiect dur, în comparație cu metalul, care va feri motorul de defecțiuni. Așadar, alege eficient și comandă un scut de motor care să reziste pentru o perioadă cât mai mare de timp!

Poți alege din oferta noastră scuturi auto metalice, dar și scuturi pentru cutia de viteze, rezervor, diferențial și radiator. Scuturile de motor sunt produse din oțel cu grosimea de 2-3 mm, vopsite în câmp electrostatic, ceea ce le oferă o durabilitate sporită.

Scutul poate înfierbânta motorul?

La prima vedere, scutul auto pare să izoleze complet piesele auto pe care le acoperă, însă aceasta este o impresie greșită. Un scut de motor va permite aerului să circule în voie prin găurile de aerisire cu care acesta este dotat, astfel încât să permită motorului o ventilare corectă și o reglare perfectă a schimbului de temperatură între componentele sale, care se încing la deplasarea mașinii, și aerul din atmosferă. La toate acestea vor contribui și ventilatorul motorului, dar și termostatul acestuia, așadar piesele auto nu vor fi cu nimic afectate de montarea unui scut.

Cât cântărește un scut de motor?

În funcție mărimea autoturismului pe care vrei să montezi scutul auto, greutatea acestei componente poate oscila între 3 și 7 kilograme, deci capacitatea de funcționare a mașinii tale nu va fi cu nimic afectată.

Cât costă un scut auto metalic?

Prețul unui scut auto metalic pleacă de la 300 lei și poate ajunge în jurul sumei de 600 lei. În antiteză, reparațiile pe care s-ar putea să fii nevoit să le faci, în cazul defecțiunilor de la motor, s-ar putea să îți dea peste cap bugetul, iar o avarie serioasă a motorului te-ar putea determina să vinzi mașina la fier vechi, din cauza costurilor mult prea ridicate pentru înlocuirea completă a componentei principale a mașinii. Așadar, alege să previi, în loc să tratezi!

Cum se schimbă un scut de motor?

Poți afla tot de pe blogul nostru cum poți schimba scutul de motor în 3 pași simpli. Procesul este unul foarte ușor, care presupune înlăturarea scutului de motor vechi, dacă acesta există, după ce ai securizat mașina cu ajutorul unui cric. Dacă integritatea scutului auto vechi este afectată, îndepărtează cu atenție părțile rămase atașate. Imediat după aceea poți monta un scut nou de motor, cu ajutorul clemelor din metal cu care acesta este prevăzut, și să te bucuri de călătorii sigure, fără drumuri dese la service-ul auto.

Cum comanzi un scut de motor?

Dacă te-am convins de faptul că un scut auto este componenta de care mașina ta are nevoie, poți comanda un scut de motor în câteva minute, pentru ca acesta să ajungă la tine în cel mai scurt timp posibil. Tot ce va trebui să faci este să alegi marca și modelul mașinii pe care o conduci, ca mai apoi să optezi pentru scutul de motor care se potrivește cel mai bine pe caroseria autoturismului tău, în funcție de anul de fabricație al acestuia.

Ne vom asigura că produsul ales de tine din oferta AutoGedal va ajunge la destinație în 24 de ore de la plasarea comenzii, fără costuri de transport, livrarea fiind gratuită. Poți opta pentru plata scutului de motor în 3 rate, fără dobândă. Calitatea scuturilor auto pe care le comercializăm este susținută de o garanție de 24 de luni, iar dacă te răzgândești între timp, ai 14 zile la dispoziție, timp în care poți returna gratuit produsul.

Alege din oferta noastră și alte accesorii pentru mașina ta, cum ar fi un cârlig de remorcare la preț mic sau un suport pentru biciclete de calitate, și fă din călătoriile tale experiențe plăcute.

Drumuri bune!

0

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.